Zoeken
  • Roy van Bijsterveld

Stories op Linkedin! Wat is het en waarom?

Linkedin heeft op 13 mei Linkedin Stories geïntroduceerd. Nederland is het eerste Europese land in de testfase. Wat zijn Stories nu eigenlijk en hoe kan jij het inzetten?


Snapchat is ooit begonnen met het fenomeen Stories, daarna volgde Instagram en ook Facebook en twitter. Een story is een tijdelijk verhaal welke 24 uur zichtbaar is en daarna verdwijnt. Omdat ze maar tijdelijk zichtbaar zijn is de FOMO (fear of missingout) hoger. Het verhaal verdwijnt immers dus men is eerder geneigd om even snel te kijken. De story is beeldvullend dus als je een foto deelt is het belangrijk dat je deze in de verticale richting neemt. Je kan in een story een foto of een video plaatsen van maximaal 20 seconden.


Als je story op Linkedin geplaatst is dan kunnen bezoekers erop reageren. Deze reacties komen direct in jouw privé inbox terecht. Je kan zien wie jouw story bekeken hebt. Standaard staat deze optie aan. Je kan het ook uitzetten onder instellingen / privacy / opties weergave verhalen. De plaatser kan dan niet meer zien welke stories jij bekeken hebt maar jij kan wel zien wie jouw story bekeken heeft. (Tenzij de kijker dit ook heeft uitgezet natuurlijk)

De optie om een story te plaatsen is beschikbaar voor jou maar ook voor uitgevers van media. Zo kunnen zij hun volgers dagelijks op de hoogte houden van dagelijks nieuws.

Communiceren via Linkedin

Nu thuiswerken een vogelvlucht heeft genomen zag linkedin het gebruik van het platform stijgen. Er werden meer gesprekken gevoerd tussen collega’s en de engagement op post was zelfs 3 x zo hoog als daarvoor. Doordat Linkedin meer gebruikt wordt is het voor meer gebruikers ook een standaard vorm geworden om informatie op te halen. Ze checken hun tijdlijn vaker en lezen artikelen met meer regelmaat. Met stories hoopt linkedin meer leden te verbinden zodat het gebruik niet terugvalt als men weer vaker naar kantoor zal gaan. Ze richten zich erop om een betrouwbaar nieuwsplatform te worden voor de zakelijke markt.

Wat deel je wel en wat niet met Stories?

Je hoort mensen soms klagen op linkedin als de inhoud van je content een facebook of instagram gehalte heeft. Gebruik dus relevante content. Zorg dat het professioneel te gebruiken is wat je plaatst. Deel relevantie info voor jouw doelgroep. Neem een duidelijk doel voor ogen waarom je iets wil delen. Je deelt niet voor de likes of het bereik. Nee je deelt omdat je de ander iets wil brengen, jezelf wil laten zien qua expertise of….. Voor humor en fun zijn andere sites veel beter geschikt, doe dat dus niet. Het spammen van je volgers met die sales boodschap is ook niet de bedoeling. Natuurlijk mag jij jezelf op de kaart zetten. Maar elke keer alleen maar zeggen dat “Jullie van WC eend, WC eend de beste vinden” dat is niet de bedoeling.

Wat zou bruikbare content kunnen zijn?

- Een interessant project waar je aan werkt

- Een innovatief product of idee

- Het voorstellen van je nieuwe medewerkers

- Bedanken van een vertrekkende medewerker

- Een kijkje in de keuken van jouw bedrijf

- Uiteraard: Tips over boeken, events enz.

- Vak gerelateerde info

- Een nieuwe dienst of website

- VIN Very important News


De reacties op Stories zijn wisselend

De ene persoon vindt het een aanwinst en de ander vindt het vervuiling. Het is een nieuwe creatieve vorm van het delen van content. Misschien moet je even wennen of misschien is het niet jouw ding. Bedenk wel dat het wel in de smaak zou kunnen vallen bij jouw doelgroep. Dus als je zelf er een aversie tegen hebt wil het nog niet zeggen dat het niet effectief voor je zou kunnen werken.

Ik deel deze info met veel plezier met je. Het is even een ander geluid van mij dan de normale HR boodschappen en inspiraties. Gisteren schreef ik een blog over het uitstappen buiten je comfortzone. Vandaag stapte ik even uit mijn comfort zone en ik hoop dat ik jullie ermee heb kunnen inspireren. (mijn inspiratie voor deze blog heb ik vanuit diverse bronnen) Ik ben grote voorstander van het doen wat je zegt dus ben ik ook maar even de learningzone ingestapt.


Ik ben heel erg benieuwd wat u van Stories vindt. Laat het weten in de comments.

Als u de inhoud van dit artikel waardevol vindt zou het fijn zijn als u de bron liked zodat het breder gedeeld wordt. Dank daarvoor.

Roy

99 keer bekeken

06-23212975

Het Goede Gesprek.