top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRoy van Bijsterveld

Millennials zijn niet per se NIET-Loyaal, ze hebben gewoon een doel om progressie te maken

De millennial is de uitdaging voor de bedrijven van nu en de toekomst. Zo maar een aantal feitjes over de millennial die u moeten interesseren.

  • In 2020 is 50% van de werkende bevolking millennial

  • Gemiddeld aantal banen 15 – 20 banen in hun leven

  • 90% geeft aan gemiddeld minder dan 3 jaar te blijven

  • 41% geeft aan liever hun reuk vermogen op te geven dan hun technologie

  • 87% geeft aan dat de persoonlijke ontwikkeling belangrijker is dan de baan

  • 80% waardeert een compliment direct boven een compliment 1 x per half jaar

  • De kans is 25 x zo groot dat een millennial blijft als men hem persoonlijk kent en ze met plezier naar hun werk gaan.

Het is dus een hele belangrijke vraag hoe de organisaties aansluiting behouden bij deze medewerkers. Hoe houden we deze talenten binnen, hoe houden we ze geboeid, hoe ondersteunen wij ze met hun ontwikkeling. Want niet alleen veel kennis gaat verloren als ze onze organisatie verlaten, de recruitment kosten lopen dan ook fors op.

Millennials zijn niet per se NIET-Loyaal, ze hebben gewoon een doel om progressie te maken

Millennials zijn niet per se NIET-Loyaal, ze hebben gewoon een doel om progressie te maken. Ze willen zich ontwikkelen, ze willen doelen behalen en iets bereiken binnen hun loopbaan. Als ze dit niet vinden, dan zijn ze binnen afzienbare tijd vertrokken.

Het is dus uitermate belangrijk dat de werkgever, de manager de aansluiting behoudt met deze medewerkers. Je moet weten wat hun beweegt, wat hun doelen zijn, waar hun uitdagingen liggen.

De dialoog is de basis van behoud

Je moet in gesprek blijven met deze medewerker, de dialoog moet opgezocht worden en ze moeten de juiste aandacht krijgen op het juiste moment. Als je ze de juiste aandacht geeft, de juiste uitdagingen, de juiste feedback, complimenten en opleidingen. Dan heb je kans dat je de talenten van nu morgen nog in huis hebt.


Deze blog gaat niet over generatie denken. Ik wil niet generaliseren maar ik wil een groep mensen inzicht geven in de verschillen die er zijn. Het is juist de schoonheid dat de mens verschillend is, het is daarbij wel de noodzaak om je in elkaar te verdiepen om elkaar echt te begrijpen. Laten we genieten van de verschillen en dit als kracht zien, maar laten we ook kijken hoe we aansluiting kunnen vinden bij elkaar binnen deze verschillen. Het is nu eenmaal een feit dat in 2020 vele generaties samen zullen werken maar soms elkaar gewoon niet begrijpen.


Als talentontwikkelaar ondersteun ik bedrijven en organisaties bij vraagstukken omtrent millennials, HR Cyclus/beoordelingsgesprekken, talent ontwikkelprogramma’s, leiderschapsontwikkeling enz.

Ik praat graag een keer met u verder en hoor graag uw mening. Voel u vrij om hieronder te reageren. Laten we samen leren en kijken hoe we onze uitdagingen op kunnen pakken.

Roy.

83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page