top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRoy van Bijsterveld

Als je iets over wil brengen moet je aansluiting vinden bij de ander

Bijgewerkt op: 11 dec. 2019


Heel veel organisaties investeren geld en tijd in ontwikkeling van hun mensen. Het is erg belangrijk dat er een goede analyse gehouden wordt voordat er naar een training gezocht wordt. Want hoe mooi de inhoud van een training kan zijn, als het niet de kern van de zaak raakt wordt de situatie vaak nooit anders. Een standaard training mag niet bestaan want elke mens en elke organisatie is anders.

Als je iets over wil brengen moet je aansluiting vinden bij de ander.

Het inzetten van trainingen is natuurlijk geen onzin of weggegooid geld. Maar het inzetten van de verkeerde training wel. Ga als manager dan ook eerst in gesprek met de trainer. Maak samen een goede analyse van de behoefte. Ga niet te snel aan de slag met bestaande oplossingen of trainingen. Je werkt met mensen, dat behoeft een grondige analyse en maatwerk.

Het nieuwe leren

We hebben de afgelopen jaren heel veel nieuwe inzichten op het gebied van leren. Zo weten we veel meer van ons brein en hoe mensen het beste leren. Als trainer moet je dus ook verbaalmeester zijn. Het is de uitdaging van de trainer om iedereen aan de haak te slaan en aangehaakt te houden. Zorg dus ook dat je een trainer hebt die jouw organisatie snapt maar ook het vak van mensen entertainen en trainen eigen is. Een goede trainer is een groot onderdeel van het succes.

Het mooiste is als je leren en ontwikkelen borgt in de organisatie. De lerende organisatie van nu voert een continu dialoog over ontwikkeling en zo borg je ook beter de trainingen in het dagelijkse werk. Dit maakt de leercurve veel steiler. Als expert vernieuwen gesprekkencyclus en Talentontwikkelaar kom ik dit dagelijks tegen.

Als trainer wil ik graag manager maar ook teamleden spreken. De aansluiting vinden doe je niet alleen op het hoogste niveau. De aansluiting is zeer belangrijk, want me inlaten zetten zonder dat ik een duidelijk doel kan raken, daar besteed ik mijn tijd niet aan.

Want het verdienen van weggegooid geld. Daar laat ik me niet voor gebruiken!

Wil je meer weten over wie ik ben, waar ik voor sta en wat ik voor jullie mogelijk kan betekenen. Laten we dan snel eens kennismaken!0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page